Kymppikerhon tyttö

Lentokoneen vessa on kauhea paikka. Sieltä haluaa äkkiä pois. Ainakin minä.

Silti olen joutunut kymppikerhoon. Kerhoon josta ei ole poispääsyä.

Kaikesta tuntuu olevan ainakin kymmenen vuotta. Useimmiten kaksi- tai kolmekymmentä vuotta.

Monet asiat olisi pitänyt aloittaa tai lopettaa kymmenen vuotta sitten. En aloittanut enkä lopettanut.

Tuntuu että kaiken on tehnyt, kokenut ja nähnyt kymmeniä kertoja.

Vartalon mitat ovat ainakin kymmenen senttiä enemmän kuin joskus ennen. Samaa kymmentä senttiä on näkyvissä. Jotain kasvua sentään.

Olen vähintään kymmenen vuotta liian vanha suunnilleen kaikkeen. Tai sitten kymmenen vuotta liian nuori haaveillakseni siitä että voisin kymmenen vuoden päästä olla eläkkeellä.

Suunnilleen kaikki hyödyllinen jonka osaan tai tiedän oli hyödyllistä kymmenen vuotta sitten.

Lapsena ajan yksikkö oli kymmenen minuuttia tai korkeintaan päivä, koulussa haaveiltiin kuukausien päästä alkavasta kesälomasta, aikuisena siitä että saa lainat maksettua. Nyt post-aikuisena ajan yksikkö on kymmenen vuotta. Paitsi silloin kun pitää muistaa mihin jätti kymmenen minuuttia sitten avaimensa, kännykkänsä tai silmälasinsa. En edes muista koska olisin haaveillut jostain. Kaikkea on jo kymmenittäin.

Parhaat tapahtumat ovat sellaisia jotka loppuvat ajoissa. Jotta pääsen kymmeneksi kotiin nukkumaan.

Kymmenen faktaa kymppikerhosta. Osan saatte itse kertoa, koska tämä koskee ainakin yhdeksää kymmenestä. Aina on se kymmenen prosenttia jotka välttävät kaikki ikävät asiat.

- Kaappi on täynnä kenkiä joissa on kymmenen sentin korot. Jonakin päivänä huomaa ettei niitä ole käytetty kymmeneen vuoteen.

- Samoin käy lempivaatteille, yksi kerrallaan. Vaikka niitä käyttäisikin, tuntuu siltä että vaatteet kutistuvat noin kymmenen prosenttia vuodessa.

- Jos vaatteet eivät kutistu, tajuat itsekin että ne näyttävät hyvältä vain kymmenen vuotta nuoremman päällä.

- Lehdissä kerrotaan kuinka voit paremmin jos kävelet 10 000 askelta päivässä. Hyvä jos saat kasaan tuon määrän viikossa. Sohva kutsuu. Jos et sitten yritä kymmenen kertaa enemmän ja ylitä itsesi kymmenkertaisesti.

- Samoin työelämässä. Tehoja vaaditaan kymmenen kertaa enemmän kuin ennen. Yrität kaikkesi ja pääset ehkä kymmenesosaan.

-
-
-
-
-


Kymmenen vuotta iästä pois. Näin lupaa moni mainos. Kymmenen vuotta. Ei se enää auta. Eikä ole vaivan arvoista. Se on kuulkaas menoa nyt. Ja suunta on alaspäin. Vuodesta vuosikymmeniin ja lopussa odottaa kuoppa. Am I dead yet?

Kommentit

Suositut tekstit