Kun ystävä ahdistaa

Useimmilla meistä on huonoja hetkiä,  päiviä, viikkoja, kuukausia tai vuosia.

Useimmilla meistä on rakkaita ystäviä. Ystäviä jotka välittävät meistä.

Kun huono hetki ja rakas ystävä kohtaavat, ei jää hyvä fiilis.

Jos tämä toistuu useita kertoja seuraa katastrofi. Ystävä ei kestä sitä, että tilanne ei ole ystävyysnormien mukainen.

Ystävää ahdistaa. Ahdistut itse. Tapaamisista tulee yhä raskaampia, koska mukana on pelko siitä että jaksanko, jaksaako, ahdistunko, ahdistuuko...

Sähkölaite sammutetaan vetämällä johto irti seinästä. Sähköntulo lakkaa ja laite on pois toiminnasta.

Ystävyys sammutetaan kun käämit kuumenevat liikaa ja niinsanotusti proput palavat. Tunnekuohu on  liikaa ja aivot sulavat. Olo on niin paha ja ylivoimainen hallita että sanoo tai ajattelee asioita, joista ei pääse yli eikä läpi.

Sanoo tai edes ajattelee, niin ystävä kuulee tai vaistoaa ja ymmärtää. Ymmärtää että on ylittänyt ystävyyden rajan. Rajat eivät kaadu vaan muuri kohoaa. Tukkii kaiken ja estää näkemästä läpi.

Olet yksin muurin takana. Tiedät että ystävä on toisella puolella. Tuntuu kauhealta ja ylipääsemättömältä. Olet neuvoton ja voimaton. Ajatus juoksee kuin kaniini paniikissa.

Hengität. Harkitset. Kokoat itsesi. Otat yhteyttä. Kerrot miltä tuntuu ja mitä ajattelet tilanteesta. Niinkuin oikeasti ajattelet. Paljaana ja kaunistelematta. Otat riskin. All in. Ota tai jätä. Haluaisin jäädä.

Ystävä hengittää, harkitsee, keskustelee. Ottaa etäisyyttä asioihin ja asettuu asemaasi. Eri tavalla kuin ennen. Vähemmän ahdistusta, voimattomuutta ja sitä ettei tiedä miten toimia.

Sitähän se ystävyys on. Tuntea niin vahvasti toisen hätä, että tulee halu paeta tilanteesta. Reagoida ja palata takaisin. 

Ystävyys on mitä se on. Yksi parhaista asioista maailmassa. Ystävyyttäkin tulee hoitaa ja vaalia. Karsia turhaa ja istuttaa uutta.




Kommentit

Suositut tekstit