Helsinki turistina osa 2. Raitiovaunu, raitiotievaunu, spora, ratikka, juna

Raitiovaunussa ei myydä lippuja. Osta lippu etukäteen kioskilta, automaatista tai mobiilisovelluksesta hsl.fi.

Raitiovaunussa istutaan ikkunanpuoleisella penkillä. Jos ei istuta, niin sinne siirrytään kun tulee lisää matkustajia.

Laukkua, kassia tai muuta matkatavaroita ei pidetä viereisellä penkillä.

Jos istut invalidipaikalla, nouse penkiltä ja tarjoa paikka vanhukselle tai invalidille. Pelkkä kysyminen ei riitä. Paras tapa on nousta, hymyillä, osoittaa penkkiä ja kävellä omalle paikalleen, joka ei ole invalidipaikka.

Raitiovaunusta poistuminen. Jos joku istuu edessäsi: Kerro että olet poistumassa. Vieressä istuva väistää. Jos ei väistä, kiipeä yli.

Paina poistumisnappia ennen pyseäkkiä ja siirry oviaukkoon. Ovet aukeavat automaattisesti kun nappia on painettu. Jos ovi ei avaudu, paina nappia tangossa ja ovi avautuu.

Raitiovaunuun nouseminen. Anna tilaa poistuville ja nouse sen jälkeen itse vaunuun. Päästä vanhukset, vaikeasti liikkuvat ja rattaiden kanssa liikkuvat ensin. Älä seiso leimauslaitteen edessä.

Raitiovaunusta poistuminen: Paina nappia ajoissa. Siirry ovelle. Jos vaunuun on tulossa matkustajia, kävele rohkeasti kohti ja poistu ensin. Kohteliasta on sanoa kuuluvalla äänellä: "Anteeksi", Voi myös yrittää valistaa, mutta yleensä kukaan ei kuuntele.

Jos maailma olisi täydellinen raitiovaunuun nousevat nousisivat oikealta puolelta ja poistuvat poistuisivat vasemmalta puolelta. Mutta joku raja sentään.





Kommentit

Suositut tekstit